Kunnianosoitus Miika Alajääskölle

Miika Alajääskölle on myönnetty 9.7.2021 Ranskan asevoimien ulkomaanpalvelusmitali Médaille d’Outre Mer ”Liban”-soljella. Solki “Liban” kertoo sotilaan palveluspaikan ja tarkoittaa suomeksi Libanonia. Mitali voidaan myöntää sotilaalle, joka palvelee Ranskan asevoimien alaisuudessa sotilasoperaatiossa Ranskan ulkopuolella. Päätöksen mitaleiden myöntämisestä tekee Ranskan puolustusministeriö.

Miika on yhteiskuntatieteiden opiskelija Lapin yliopistossa ja on palvellut UNIFIL-operaatiossa rauhanturvaajana suomalaisessa jääkärikomppaniassa 2020–2021 Libanonissa. Suomalainen jääkärikomppania toimii osana ranskalaista Force Commander Reserve -pataljoonaa. Miika toimii myös aktiivisesti vapaaehtoisessa maanpuolustustoiminnassa ja on Lapin Opiskelevat Reserviläiset ry:n puheenjohtaja.

Miika on Kangasniemen Liikasia. Hänen isänäitinsä Tuovi Tepsa s. Pesola oli syntynyt Reisjärvellä. Tuovin äiti oli Mikkelin maalaiskunnassa syntynyt Hilma Sofia Pesola s. Liikanen.

Médaille d’Outre Mer, Ranskan asevoimien ulkomaanpalvelusmitali “Liban”-soljella.

1 ajatus aiheesta “Kunnianosoitus Miika Alajääskölle”

  1. Paavo Rossi

    Miikalle onnittelut mitalista.
    Olet kyllä rauhanturvaajana mitalin ansainnut.

    Terv. Isomuumosi Hilman Amanda siskon tytön poika Paavo.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *