Vuoden Liikaset

Liikasten sukuseura ry on valinnut vuodesta 1993 lähtien Vuoden Liikasen.

2022 Maaret Ollila (Ryttylä)

Vuoden 2022 Liikaseksi valittiin Maaret Ollila kiitokseksi toiminnasta sukuseuran varapuheenjohtajana ja vuodesta 2015 lähtien puheenjohtajana. Maaret on Kuusamon Liikasia.

Maaretin esittely vuodelta 2021 täällä.

2021 Aila Kälkäjä (Pudasjärvi)

Vuoden 2021 Liikaseksi julistettiin Aila Kälkäjä kiitokseksi Pudasjärven Liikasten sukutaulujen ahkerasta täydentämisestä.

Voit lukea Ailan vuonna 2017 kirjoittaman esittelyn täältä.

2020 Impi Kultanen (Hautajärvi)

Impi on Kuusamon Liikasia. Hän on ahkera sukukokouksissa kävijä, jota on aina ilo tavata.

Impi juhli 80-vuotissyntymäpäiviään syksyllä 2016 Rukalla.

80-vuotisjuhlista Liikaslinkissä 2/2016.

Näin Vuoden Liikaseksi valittu Impi kertoi elämästään syksyllä 2020.

2019 Rauni ja Eero Liikanen (Helsinki)

Eero on syntyisin Anttolasta ja Rauni Mikkelistä. Eero oli töissä Ilmailulaitoksella liki 40 vuotta, jolloin he asuivat Vantaalla. Rauni toimi isännöitsijänä Martinlaakson huollossa. Nykyään he asuvat Taka-Töölössä Helsingissä ja harrastavat veneilyä. Heillä on kolme lasta: Aki, Merja ja Vesa.

Heistä on juttu Liikaslinkin numerossa 2/2019. Juttu on luettavissa myös täältä.

2018 Laitoshuoltaja Anne Ekroos (Espoo)

Anne on Mikkelin Asilan sukuhaaran vastuuhenkilö, josta on juttu Liikaslinkin numerossa 2/2007.

Juttu on luettavissa myös täältä.

2017 Palkkasihteeri Anne Kultanen (Kuusamo)

Anne on Kuusamon paikallinen yhteyshenkilö, ja hänestä on juttu Liikaslinkin numerossa 1/2015. Juttu on luettavissa myös täältä.

Anne osallistuu usein sukukokouksiin yhdessä äitinsä Impi Kultasen ja tätinsä Marja-Leena Lämsän kanssa.

2016 KTM Liisa Laiho (Lahti)

Liisa on sukuseuran pitkäaikainen tilin- ja toiminnantarkastaja, joka on toiminut seuran luottamustehtävissä seuran perustamisesta lähtien.

Esittely täällä tarinoissa.

2015 Reijo Liikanen (Imatra)

Kuusamon Liikasiin kuuluva Reijo valittiin vuoden Liikaseksi kiitokseksi hallitusvuosista ja tunnustuksena itsensä kehittämisestä ja sisukkuudesta työntekijänä ja yrittäjänä. Raija Heiskasen ja Reijon 140-vuotisjuhlista on juttu Liikaslinkin numerossa 2/2018.

2014 Maanviljelijä Esko Liikanen (Mikkeli, Anttola)

Esko on hallituksen jäsen ja arkistonhoitaja, joka vastaa sukuseuran yhteisestä arkistosta. Hän toimii myös sukuhaaransa eli Mikkelin Liikasten  vastuuhenkilönä ja paikallisena yhteyshenkilönä Mikkelissä ja siihen liitetyssä Anttolassa. Hänellä on oma esittelysivu paikallisena yhteyshenkilönä.

2013 Opettaja Olli Liikanen (Helsinki)

Olli on Kangasniemen ja Pudasjärven sukuhaaran vastuuhenkilö ja aktiivinen sukututkija.

Hänen esittelynsä on julkaistu Liikaslinkissä 1/2008.

2012 Kääntäjä Maarit Tillman-Leino (Outokumpu)

Maarit on aktiivinen sukututkija, DNA-tutkija ja Liikaslinkin toimitussihteeri. Maarit on myös Korpilahden Liikasten vastuuhenkilö.

Esittely vuodelta 2012 täällä.

2011 Sosiaalisihteeri Sirkka Leppälä (Reisjärvi)

Vuoden Liikaseksi nimettiin Rovaniemen sukukokouksessa Sirkka Leppälä Reisjärveltä. Hän on toiminut siellä yhteyshenkilönä seuran perustamisvalmisteluista lähtien ja toimii edelleen. Kuvat ovat Reisjärven paikallistapahtumasta, jossa Sirkka sai Harri Liikaselta kunniakirjan ja Kanadasta saapuneen Melissa Liikasen kädestä kukat. Kuvaajana Jouko Liikanen.

Liikaslinkissä 2/2009 oli Sirkasta esittely sivuilla 12-14.

2010 Lavastaja Heikki LIikanen (Helsinki, k. 2018)

Reisjärvellä 25-juhlallisuuksiin liittyen julkistettiin Vuoden Liikaseksi lavastaja Heikki Liikanen Längelmäen sukuhaarasta. Heikki tuli mukaan sukuseuraan 1990-luvun lopulla ja on ollut aktiivisesti mukana siitä lähtien. Vuonna 2005 hänet valittiin hallitukseen, ja hän toimi siinä yhden kauden tiedottajan apulaisena.  Samalla hän rupesi oman sukuhaaransa vastuuhenkilöksi. Hänen erikoisosaamistaan olivat valokuvaus, videointi ja somistus. Koko juttu Heikistä Liikaslinkin numerossa 2/2010. 

2009 Yrittäjät Kauko ja Keijo Liikanen (Helsinki)

Kauko ja Keijo ovat tehneet Liikanen-kitaroita vuodesta 1977. Yrityksen perusti Kauko, joka on myös opiskellut klassisen kitaran soittoa. Keijo aloitti kitaranrakennuksen 1990. Yritystä jatkaa edelleen Liikanen Guitars. Liikaslinkin juttu täällä.

2008 Kuvataiteilija Sirkka Laakkonen (Espoo)

Vuoden Liikanen Sirkka Laakkonen on erittäin aktiivinen kuvataitelija. Kesällä 2008 hänen töitään oli nähtävänä viidellä paikkakunnalla, Hauholla, Turussa, Helsingissä, Haminassa ja Tammisaaressa.

Sirkasta ja hänen töistään on esittely täällä.

2007 Sihteeri Sirkka-Liisa Liikanen-Häkkinen (ent. Kuusisto) (Kangasniemi)

Sirkka-Liisa ”Sirkkis” Liikanen-Häkkinen (ent. Kuusisto) on lähtöisin Kangasniemeltä Liikalan talosta, joka on kuulunut samalle suvulle vuodesta 1650 lähtien.

Esittely täällä.

2006 Sosiaalineuvos Pekka Saarenmaa (Kerava)

Pekka Saarenmaa (s. 09.11.1939 Helsinki) on Liikasten sukuseuran perinnehenkilön Herman Liikasen sisaren Marian jälkeläisiä.  Marian nuorin poika, Kuhmalahden kirkkoherra Knut Saarenmaa on hänen isoisänsä, ja Pekan isä Paavo on taas yksi Knutin 10:stä lapsesta. Pekka Saarenmaa on Ristiinan Liikasia.

Pekan esittely täällä.

2005 Eversti evp Harri Liikanen (Helsinki)

Harri Liikanen syntyi sota-aikana 11.12.1943 Laitilan eli ”papantalon” peräkamarissa Reisjärvellä, joka silloin kuului vielä Keski-Pohjanmaahan. Harri on saanut kunniamerkit SL K, SVR R1, SL R1, Sam, XXX, YKm UNTSO ja UNDOF. Lisäksi hänet on palkittu sekä puolustusvoimien että Puolustusvoimien Tutkimuskeskuksen kultaisella ansiolevykkeellä.

Liikasten sukuseuran kunniapuheenjohtajan esittely löytyy täältä.

2004 Emäntä Liisa Liikanen (Anttola)

Liisa Liikanen (o.s. Parkkinen) Anttolasta on Vuoden Liikanen 2014 Esko Liikasen puoliso. Hän on aktiivinen ja innostunut sukujuurien tutkija, jonka toimesta Anttolan Liikasista on löytynyt paljon uutta tietoa.

Liisan esittely löytyy täältä.

2003 Maanviljelijä Raimo Liikanen (Mikkeli, k. 2018)

Mikä olet Raimo Liikanen?

”Olen maailmantähti Liikasia. Kun Jumala oli luonut lähes kaikki ihmiset, niin tähteeksi jääneet olivat kaikki Liikasia!”

Raimon tarina on täällä.

2002 Lasinpuhaltaja Jaakko Liikanen (Riihimäki)

Jaakko oli Riihimäen Lasissa 10 vuotta ja muutti sitten Humppilan lasitehtaalle. Mikkelin tien varteen Studiolasiin hän pestautui jo ennen tehtaan aloittamista ja oli siellä yhdeksän vuotta. Sieltä hän siirtyi v. 1986 Nuutajärven lasitehtaalle ja edelleen saman omistajan Napapiirin Lasiin. Vuonna 1987 Liikanen palasi Riihimäelle Jussis Keramik’iin. Välillä työpaikkana oli Ahvenanmaa. Olipa hän yhden kevätkauden Taideteollisessa korkeakoulussa opettamassa lasinpuhallusta, samoin jonkin aikaa Wetterhoffilla. Näihin aikoihin liittyy myös yhdeksän kuukauden rupeama Art Glass Teamissa Humppilassa. Rohkeus oman lasitehtaan perustamiseen syntyi kesällä v. 1994 Teollisuuskylän Kylänraitille

Jaakko Liikasen esittely täällä.

2001 Talousjohtaja Matti Liikanen (Lahti)

Matti edustaa Kangasniemen Liikasten sukuhaaraa. Hänen isänsä on lähtöisin Rantalan tilalta, jossa Liikasten sukuseura r.y. perustettiin vuonna 1985. Volvolla Matti sai vankan sekä liikkeenjohdon että hallinnon koulutuksen, joka hyöty on käytettävissä hänen oman yrityksensä kautta. Matti on sukuseuran pitkäaikainen sihteeri ja rekisterinpitäjä.

Matin esittelysivu on täällä.

2000 Professori Pirkko Liikanen (Espoo)

Pirkko oli pitkään Liikasten sukuseuran kotisivun ylläpitäjä ja tiedottaja.

Pirkko Liikasen tarina on täällä.

1999 Muusikko Erkki Liikanen (Tammela)

Erkki Liikanen kysyi Ristiinassa vuonna 1995 laulushownsa lomassa yleisöltä: ”Mitä yhteistä on EU-budjetilla ja evakkooreellä? Kukaan ei tiennyt, joten Eki jouti itse vastaamaan: ”Molemmat ovat Erkki Liikasen tekemiä.”

Esittely täällä.

1998 Postimies, postimiesten esimies Hannes Savolainen (Kemijärvi, k. 2018)

Hannes on äidin puolelta Liikasia, kotoisin Kemijärveltä.

Hänen tarinansa vuodelta 1998 on täällä.

1997 Sementtimies Heikki Liikanen (Joutsa, k. 2001)

Heikki Liikasen (s. 1917) ansiosta on saatu tietoa Likander-Liikasten sukuhaarasta. Tammikuussa 1997 Heikki vietti 80. syntymäpäiväänsä. Sukuseuran hallituksen varapuheenjohtajana Heikki toimi vuosina 1987 – 1988.

Heikin sivu ja hänen kirjoittama isänsä elämäntarina on täällä. Kannattaa lukea.

1996 EU-komissaari Erkki Liikanen (Bryssel)

Lisää tietoa GOOGLE-haku: ”erkki liikanen bank of finland” luki Vuoden Liikasen esittelyssä, joka lienee kirjoitettu noin vuonna 2000, kun sukuseuralle perustettiin nettisivut.

Sivusto on täällä.

1995 Käsityönopettaja Anna-Liisa Liikanen (Orimattila, k. 2004)

Anna-Liisa oli kotoisin Liikasenmäeltä, Jaalasta.

Haastattelu 30.4.2000 on täällä.

1994 Emäntä Annikki Liikanen (Juva)

Annikki Liikanen o.s. Puolakka nimitettiin myös sukuseuran kunniajäseneksi numero 3 vuonna 2000.

Hänen esittelynsä on täällä.

1993 Kansakoulunopettaja Mirjam Piira (Mäntyharju, k. 1994)

Sukuseuran hallitus päätti valita vuosittain vuoden Liikasen. Ensimmäinen vuoden Liikanen esiteltiin sukukokouksessa Kangasniemellä 7.8.1993. Hän on ansiokkaan elämäntyön tehnyt, ja vuonna 1993 hän täytti 80 vuotta.

Hänen tarinansa on täällä.

Päivitetty 20.9.2022