Tilaa Kansallisarkiston uutiskirje

Voit tilata Kansallisarkistosta

  • Kansallisarkistossa tapahtuu -uutiskirjeen, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa
  • tutkimuspalveluiden uutiskirjeen, jonka voit tilata tästä.

Ensimmäinen tutkimuspalveluiden uutiskirje julkaistiin 11.4.2022. Se kannattaa lukea, jos yhtään kiinnostaa hakea sukulaisia ja tietoja ns. renovoiduista eli puhtaaksi kirjoitetuista tuomiokirjoista 1800-luvulta. Tuomiokirjoja olivat esimerkiksi kihlakunnan-, kämnerin- ja raastuvanoikeuksien pöytäkirjat. Renovoituja pöytäkirjoja laadittiin siksi, että ne lähetettiin hovioikeuteen tarkastettaviksi. Joskus on mielenkiintoista verrata alkuperäistä ja renovoitua pöytäkirjaa. Useimmiten renovoitu on helppolukuisempi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *