Kesäkuun 2022 kuva

Leppävaaran kansakoulu lukuvuonna 1964–1965, toisen luokan oppilaita vielä naurattaa. Vanha puukoulu oli rakennettu 1921. Koulussa oli kaksi suurta luokkaa, jotka oli jaettu niin, että toisessa opiskelivat ensimmäinen ja toinen luokka, toisessa kolmas ja neljäs luokka. Lisäksi oli yhdistetty veisto-, käsityö- ja musiikkiluokka. Kapeita puuportaita pitkin pääsi koulun vintille, missä säilytettiin opetusmateriaaleja, kuten täytettyjä eläimiä, kasvi- ja eläintauluja, karttarullia ja kaikkea muuta jännää.

Olemme kuvassa koulun portailla opettajamme Elvi Nurmen opastuksella. Luokka oli pieni, vaikka samassa tilassa olivat myös ekaluokkalaiset. Pian kuvan oton jälkeen hymy hyytyi. Rehtorimme oli hakemassa vintiltä opetusmateriaalia ja putosi lahojen portaiden läpi. Onnettomuus ei ollut hänelle vakava, mutta koulurakennus sai purkutuomion. Luokkamme siirtyi seuraavana lukuvuonna Mäkkylän kansakouluun.

Anne Ekroos, tunnistatko?

Kuvan ja tekstin lähetti Anne Ekroos Espoosta.

1 ajatus aiheesta “Kesäkuun 2022 kuva”

  1. Maarit Tillman-Leino

    Anne on eturivissä, tytöistä se, jolla on vielä enemmän hauskaa kuin toisella. 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *