Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tiedoksi: Puutarhanäyttely Ritarihuoneella

14 huhtikuun @ 11:00 23 huhtikuun @ 19:00 EEST

Tilaisuus tutustua Ritarihuoneeseen ja valmistautua kesän puutarhakauteen. Ritarihuone on merkittävä paikka Herman Liikasen tarinassa. Hän tutustui siellä 1863 valtiopäivillä aatelissäädyn liberaalisiipeä edustavaan Ernst Linderiin, joka rahoitti hänen matkansa Tanskaan vapaustaistelijaksi. Kotiin palattuaan, Herman Liikanen pääsi töihin Suomen Hypoteekkiyhdistykseen, jonka toimisto sijaitsi Ritarihuoneella, esimiehenään J.V. Snellman, joka puolestaan oli fennomaaniliikkeen johtohahmo.

Järjestäjien kuvaus: Tervetuloa Ritarihuoneelle Helsinkiin aikamatkalle kartanoiden puistoihin ja puutarhoihin. 10 päivän ajan huhtikuussa sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus kokea vihreyttä ja historian havinaa kaikilla aisteillasi. Näyttely nostaa esille rikkaan ja mielenkiintoisen osan kartanoiden historiaa, jota vaalitaan aktiivisesti monilla tiloilla vielä tänäkin päivänä. Tervetuloa avaamaan puutarhakausi 2023 mitä parhaimmalla tavalla.

14. – 23. huhtikuuta 2023, auki päivittäin klo 11.00-19.00
Näyttely: 15 € per henkilö
12-vuotiaat ja nuoremmat vapaa pääsy
HUOM! Museokortti ei käy maksuvälineenä

Liput ennakoon osoitteesta afuf.fi

Opastus max 15 henkilön ryhmälle 60 €, opastuksen kesto noin 30 min.

Varaukset sähköpostitse: info@afuf.fi
Esitelmät:

Klo 18.00 arkipäivisin
Klo 15.00 viikonloppuisin

Liput 15€ / esitelmä
Yhdistelmälippu 25€ näyttely ja esitelmä

Esitelmät järjestetään Ritarihuoneen kirjastossa, ensimmäisessä kerroksessa.

Ohjelma ja aikataulu https://afuf.fi/fi/nayttely/
Näyttelyn yhteydessä järjestetään kahvilatoimintaa.
Torilla on mahdollisuus hankkia näyttelyyn osallistuvien kartanoiden tai yhteistyökumppaneiden tuotteita. Myös yrityssponsoreilla on tuotteita myynnissä.
Näyttelyyn on esteetön pääsy. Pyörätuolilla pääsee näyttelytilaan Ritarihuoneen henkilöstön avustamana. Ota yhteyttä kansliaan, puh: +358 10 411 7260 saadaksesi lisätietoja. Avustajille on näyttelyyn vapaa pääsy.
Ulkovaatteet saa jättää vaatesäilytykseen, joka sijaitsee Ritarihuoneen sisäänkäynnin yhteydessä. Vaatesäilytys ei ole valvottu.
Lemmikit eivät ole sallittuja näyttelytilassa!
Suuri osa viherkasveista, ruukuista yms., jotka koristavat näyttelytilaa, ovat myynnissä ja voidaan varata näyttelyn aikana. Nouto sunnuntaina 23.4 klo 17-20 tai maanantaina 24.4 klo 10-16.https://afuf.fi/fi/nayttely/

Suurin osa käytetyistä materiaaleista on joko kierrätettäviä, vuokrattuja tai lainattuja. Mikäli joku tietty esine tai materiaali kiinnostaa, ole yhteydessä näyttelyn henkilökuntaan tai info@afuf.fi

Kysymykset näyttelystä ja käytännön järjestelyistä voi mielellään lähettää sähköpostitse info@afuf.fi