Tunnelmia sukukokouksesta

Osallistuin lauantaina 18.9.2021 Liikasten sukuseuran sukukokoukseen, joka pidettiin Ravintola Haraldissa Lahdessa. Päivä sujui minusta oikein mukavissa merkeissä. Tilaisuus oli rento, jäykkyydestä ei ollut tietoakaan. Puitteet loivat tunnelman: uskallettiin istua lähekkäin, kun korona alkaa vähän helpottaa ja osallistujat ovat rokotettuja toiseenkin kertaan.

Minulle oli ihanaa, että sain serkkutytön mukaan. Tuli kotoisa olo, kun vieressä istui läheinen sukulainen. Kun kerroin aikaisemmin Kirsille, että kokous pidetään Lahdessa, hän sanoi heti, että häntäkin kiinnostaisi tulla kokoukseen. Myös hänen Pirjo-siskonsa oli kiinnostunut, vaikkei päässytkään tällä kertaa mukaan. Molemmat kuitenkin liittyivät sukuseuraan.

Jo ennen Haraldiin tuloa sattui hauska tilanne. Liikasen Jaakko oli samalla parkkimittarilla, ja hänen kanssaan yhdessä ihmeteltiin, miten maksu oikein sujuu, kun vain kolikot käyvät, kortilla ei voi maksaa ja parkkisovellus oli kummallekin vieras. Tunnistin Jaakon ja huomautin varovasti, että ollaan varmaan samaan paikkaan menossa. Olin nähnyt Jaakon viimeksi kai Kuusamossa vuonna 2015.

Tekniset apuvälineet eivät toimineet, mutta se taisi olla loppujen lopuksi vain hyvä asia. Eipä tarvinnut tuijotella valmiiksi laadittuja tekstejä ja kaavioita valkokankaalta, vaan sai kuunnella aitoa puhetta.

Kaiken kaikkiaan vaikutelmaksi tuli, ettei tilaisuus ollut kokousmainen. Ainakin minulle tuli lämmin fiilis. Päivä oli oikein miellyttävä! Oli kiva jutella lähellä istuvien Liisan ja Jaanan kanssa. Juttelua ehkä helpotti se, että seurassa oli erittäin puhelias serkkutyttö.

Ruokailu alkamassa

Toivoisin, että voisimme joskus tavata ilman kokoustakin ja saada mukaan myös nuoria. Joku voi pelätä kokouksiin tulemista, mutta osallistuisi mielellään rennompiin tapaamisiin. Milloin mennään vaikkapa sunnuntailounaalle yhdessä?

2 ajatusta aiheesta “Tunnelmia sukukokouksesta”

  1. Jaana Härkönen

    Sukukokouksessa oli tosi rento tunnelma. Oli tosi mukava jutella Tarjan ja ”serkkutytön” kanssa. Ja aivan ihanaa oli kuunnella kaksosten tarinointia ja toivottavasti toinen kaksosista digitoi vanhat haastattelut nykymuotoon. Niitä on mukava kuunnella. Unohdin kertoa, että mun kaksoissisko Sirpa Myllylahti o.s. Petäjäjärvi on Jousiampujien suomenmestari + 50 ikäluokassa. ( Tarinaa tällä sivustolla..)
    Kauhan lepuuttajat on tosi käteviä ja on ahkerassa käytössä. En tiiä raaskinko antaa toisen lahjaksi jollekkin. Suosittelen, on kyllä kätevä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *