Mikä ihmeen postcrossing?

Olen harrastanut postcrossingia eli postikorttien lähettämistä ja vastaanottamista vuodesta 2015 lähtien. Kerroin harrastuksesta tarkemmin Liikaslinkin numerossa 1/2021. Silloin olin lähettänyt ja vastaanottanut noin 1 500 korttia. Tällä hetkellä mennään jo vähän yli kahdessatuhannessa kortissa.

Esittelen tällä kertaa pienen otoksen eri puolilta maailmaa saamistani korteista.

Ensimmäiset kortit ovat koronasta. Vuonna 2019 päätin ruveta keräämään korona-aiheisia kortteja, ja samalla pyysin lähettäjää kertomaan maansa koronatilanteesta. Sain parikymmentä korttia. Tässä on niistä kolme esimerkkiä, jotka ovat tulleet Venäjältä, Saksasta ja Belgiasta. Mustavalkoinen kuva on vuodelta 1918. Osassa maista oli ollut täydellinen lockdown useampia kuukausia, joissakin vain viikkoja. Tällä otannalla sain käsityksen, että me pääsimme todella vähällä rajoitusten suhteen.

Seuraavien korttien aiheena on tanssi, joka on ollut rakas harrastukseni jo nuoruudesta alkaen. Ehdottomasti suurin osa saamistani korteista on balettiaiheisia. Otin kuitenkin esimerkeiksi erilaiset. Ensimmäinen on can-can-tanssijatarta esittävä kortti, jonka sain USA:sta. Lähettäjä kertoo äitinsä olleen esiintyvä ballerina. Toinen on Saksasta: Fernando Boteron “Dancers”, joka on tehty öljymaalauksesta.

Kirjat ovat olleet minulle rakkaita lapsuudesta saakka. Olen suorastaan ahminut niitä. Nämä molemmat kortit ovat Venäjältä. Nämä ovat mielestäni vain niin sieviä. Pidän enemmän vanhoista kirjoista kuin uusista.

Olen toivonut kuvia myös historiallisista paikoista. Niitä tulee loppujen lopuksi aika harvoin. Ensimmäisen kortin aiheesta Stonehengestä olen saanut muutamia kortteja. Toisessa kortissa on maailman perintökohde Mnajdran temppelit Maltalta. Ne on rakennettu noin 4000 vuotta eaa. Niiden uskotaan olevan yksi maailman vanhimmista uskonnollisista paikoista.

Pikku Myyrä – kukapa ei häntä muistaisi! Minulla on näitä parikymmentä erilaista, suurin osa Saksasta. Tämä myyrä on kuitenkin tullut Tšekistä , myyrän kotimaasta. Myyrä syntyi 1957 animaationa “Kuinka Myyrä sai housut.”

Yksi mielenkiintoimmista keräilyaiheista ovat erikoiset kalat. Ehkä en ole ilmaissut asiaa täysin ymmärettästi profiilissani, koska saan kuvia myös delfiineistä. Tämä kaunokainen on tullut Australiasta. Se on erittäin myrkyllinen kivikala tai velhokala, jonka piikeissä on vaarallista hermomyrkkyä.

Postcrossaajien tapaamiset

Postcrossing-tapaamiset eli niin sanotut miitit ovat tilaisuuksia, joissa vaihdetaan kuulumisia ruoan tai kahvin ääressä ja tietenkin kirjoitetaan postikortteja.

Oheinen kuva on 9.10.2022 pidetystä Oulun miitistä, johon osallistui 12 innokasta postcrossaajaa.

Kortteja lähti reilut 200 eri puolille maailmaa.

Tapahtumia järjestettiin yli 20 paikkakunnalla, ja jokaisella paikkakunnalla oli oma korttinsa. Tänä vuonna kortin aiheena oli polkupyörä. Hyvin erilaisia kortteja tulikin mummonpyöristä, sähköpyöristä, tandemista ja sähkölaudoista.

Oli mukava tavata taas tuttuja, ja muutama ensikertalainenkin oli mukana.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *