MTV:n joulukorttikilpailu lapsille vuonna 1983

Muistoja joulukortista

Osallistuin nelisenkymmentä vuotta sitten MTV:n järjestämään joulukorttikisaan, joka oli tarkoitettu alle 15-vuotiaille. Maalasin työni ” vähän sinne päin”, ja muistan heittäneeni isälleni Mikko Liikaselle vitsaillen kommentin: ” Tässä tuli sitten voittotyö!”.

Isä oli vienyt kirjeeni postiin, ja niinhän siinä sitten kävi, että voitto tuli.

Itse en osannut pitää voittoa kovinkaan kummoisena asiana, mutta pieni kotipitäjäni Liminka ja kouluni opettajat tuntuivat menevän ihan sekaisin! Jouduin paikallislehden haastatteluun.

Hauskinta oli, että palkintorahan (muistaakseni 1000 mk) lisäksi pääsin Helsinkiin tutustumiskäynnille Pöllölaaksoon, MTV: n studiolle. Sielläkin ”jouduin”  haastatteluun, joka esitettiin televisiossa sitten myöhemmin. Pääsin myös tutustumaan mm. Spede Pasasen ja kaikkien rakastaman Uuno Turhapuron (Vesa- Matti Loiri) sketsien nauhoituksiin. Ihmettelen vain, miten niitä koskaan saatiin valmiiksi – näyttelijöillä ja tuotantoryhmällä kun oli niin hauskaa, että kuvausotot menivät koko ajan uusiksi!

Tässäpä muutamia muistoja yhdestä kortista.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *