Elokuun 2023 kuva

Kuusamon Liikasiin kuuluva Antti Heikinpoika Liikanen syntyi vuonna 1861. Hän osallistui vanhan sotaväen kutsuntoihin huhtikuussa 1883 ja nosti siellä arvan numero 5. Kesäkuussa 1883 Antti lähti Amerikkaan ja meni vuonna 1887 naimisiin Maria Gustava Kivelän kanssa. Antti ja Maria saivat Minnesotassa yhteensä 11 lasta: viisi tytärtä ja kuusi poikaa. Yksi tyttäristä kuoli pian syntymän jälkeen. Perheen sukunimi Liikanen vaihtui Amerikassa muotoon Lukanen.

Kuvassa ovat Antti Liikasen vaimo ja lapset vuonna 1946 Antin kuoleman jälkeen. Takarivissä seisovat vasemmalta oikealle pojat John, Oscar, Albert, Helmer, Chris ja Eino. Edessä seisovat tyttäret Dagmar, Phoebe, Helga ja Alina. Keskellä istuu Maria-äiti.

Kuvan lähetti Erland Lukanen, Antin Chris-pojan nuorin poika.

3 ajatusta aiheesta “Elokuun 2023 kuva”

  1. Anne Kultanen

    Hieno kuva. Iso perhe on ollut Antti ja Maira Lukasella. Mummolan väki on muistellut, että Oulangassa on käyneet vierailulla Amerikasta Antin tytär Alina miehensä Sven Mäen kanssa.

  2. elukanen@comcast.net

    I have a faint memory of their trip. Swan and Alina’s daughter Ebba along with her cousin Doris Cambell and Doris’s husband Lee traveled there in 1996. My sister Irene Soyring and her husband Carl also traveled there about 20 some years ago.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *